DENİZ ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK HİZMETLERİ TİC. A.Ş ANA SAYFA E-SONUÇ
BİLGİ AL

Katılımcıların, halk sağlığı açısından risk oluşturduğu bilinen virüslerin, bakterilerin, parazitlerin, mantarların ve diğer enfeksiyon etkenlerinin genel özelliklerini, bulaşma yollarını, hangi iş kolunda nasıl bulaşmalar olabileceğini veya halk sağlığının nasıl tehdit göreceğini, hastalık belirtilerini ve korunma yollarını öğrenerek iş yerinde ve günlük yaşamda bilinçli bir şekilde hem kendilerinin hem de hizmet verdikleri kişilerin sağlıklarını korumak ve bu bilgilerin günlük hayatta kullanımını sağlamaktır. Hijyen eğitimi, iş yerinizde ve hayatınızda bulunan tüm insanlar için alınması gereken eğitimler arasındadır.

MEVZUAT:

Gıda üretim ve perakende iş yerleri

İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri

Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler

Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler

Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kollarını kapsamaktadır

İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin kapsadığı iş yerlerinde bu belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılmayacak

Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecbur

Yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinin sahipleri ve işletenleri, 05 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarının Yönetmelikte belirtilen eğitimleri almalarını sağlamakla yükümlü tutulmuşlardır

EĞİTİM:
Kanunlar ve Yönetmelikler

Genel Kavramlar

Virusler, bakteriler, parazitler ve mantarların genel özellikleri, bulaş kaynakları, yaptıkları hastalıklar ve korunma yöntemleri

Sterilizasyon ve dezenfeksiyonun tanımı ve yöntemleri

El Hijyeni

Diğer Kişisel Hijyenler

Besin Hijyeni

Mutfak Hijyeni

Tuvalet Temizliği

İş Kıyafetleri ve Koruyucu Malzemeler

Hijyen Eğitimi Kimler Almalı

Hijyen eğitimi, gıda üretimi yapan, servis veya satışını uygulayan işyerlerinde çalışmakta olup doğrudan insanlara ulaşan gıdalarla sürekli teması olan çalışanlar almak zorundadır.

Hijyen Eğimi Alma Zorunluluğu Olan İş yerleri:

Gıda üretimi yapan işyerleri

Gıda perakende satışı yapan işyerleri

İçme suyu üretimi yapan yerler

İnsani kullanım suyu üreten işyerleri

Kaplıca çalışanları

Hamam

Sauna

Berber

Kuaför

Masaj, güzellik, düğün salonları ve benzeri yerler.

Otel

Motel

Pansiyon

Misafirhane

İnsan bedenine teması söz konusu olduğu temizlik hizmeti veren firmalar.

Bununla birlikte gıda satışı yapmasa bile, çay ocağı, cafe, yemekhane, mutfak gibi işyerlerinde çalışan personel de hijyen sertifikası almak zorundadır.

BİLGİ AL